Satsa på bra belysning för hemmet

Satsa på bra belysning för hemmet

Att göra en bra ljussättning av hemmet, det kan ibland kännas svårt. Det största felet som de allra flesta gör, det är att de har för få ljuskällor. Det räcker inte att ha en eller två lampor per rum, utan det krävs ganska många per rum. Du vet väl att du kan handla lampor online, som på https://www.lampornu.se/ till exempel.

När du ska hitta rätt sorts belysning, så är det bra att utgå från själva rummet i sig samt vad det är du ska ha ljuset till. Tänk bort själva lampan och tänk istället på hur ljuset strömmar ut från den. Sedan är det även smart att välja belysning med LED.

Hitta rätt belysning för rätt rum

I våra hem har vi ju olika rum som används för olika saker. Har du ett arbetsrum så är det ju viktigt med bra ljus så att du ser vad du gör. I ett vardagsrum är det oftast mest antal olika former av ljuskällor. Där kan det vara bra att ha en allmän belysning, som taklampa då det ska städas, men även ha stämningsljus och andra lampor för att skapa rätt atmosfär.

Köket är ett rum där det är viktigt att tänka till när det gäller belysning. Ha rätt sorts lampa på rätt höjd över matbordet. Du kan hitta flera lampor online hos lampornu.se. se även till att ha rätt sorts belysning över bänkar med mera.

Ser man till sovrummet så är även detta ett rum du kan behöva ha olika sorters belysning i. Om du ofta läser i sängen, så se till att ha en bra läslampa. Men det är även bra att satsa på en taklampa, samt extra ljus vid garderoben.

Hallen är ett utrymme som är bra att ha mycket ljus i. Särskilt då du ska ta på och av dig ytterkläderna. Övrig tid kan du ha stämningsljus i denna del av hemmet.

Badrummet kräver även det bra med ljus, så att du ser att borsta tänderna, raka dig, sminka dig och så vidare.