Skaffa dig en dusch ute

Skaffa dig en dusch ute

Sommar och sol, då är det inte fel att kunna stå utomhus för att ta en dusch. Kanske efter att du har arbetat i trädgården eller för att bara svalka av dig efter du har solat. En ute dusch kan du ha hemma i din trädgård så väl som det är ett bra alternativ för sommarstugan eller fritidshuset. Idag finns det ganska många varianter av uteduschar att välja på samt att det även finns sådana du kan bygga på egen hand. Allra enklaste varianten av en dusch ute, det är att ta en vattenkanna med stril och hänga upp i en krok med lite rep.

Det går så klart även köpa en ute dusch. Fundera då på om det ska vara en enklare variant som värmer upp vattnet med hjälp av solen eller om det ska vara en som du kan koppla samman med ditt kall och varmvattensystem.

Låt solen värma upp vattnet i duschen

Det allra enklaste sättet att få varmt vatten till din dusch, det är att låta solen värma upp vattnet till den. En sådan dusch är enkel att installera samt att den inte heller kostar allt för mycket pengar. Du kopplar samman den med hjälp av en vattenslang till vattentanken. Se bara till att duschen placeras där det är gott om sol. Står den in skuggan, så blir det inte så mycket varmvatten.

Du bör även se till att tänka till när det gäller vad du ska stå på, då du duschar. Att stå rakt i gräset eller på en plats med jord, det kommer snart bli till lera. Det bästa är att bygga upp en liten avsats. En trätrall kan vara smart att använda. Men det går även bra att gjuta en betongplatta eller att lägga sten.

Ha även någon form av avskärmning eller ett insynsskydd vid din dusch, så att du får duscha ifred.