Dessa åtgärder gör att du kan spara på uppvärmningen inför vintern

Dessa åtgärder gör att du kan spara på uppvärmningen inför vintern

Vädret håller äntligen på att svalna, och det betyder att det är dags att börja fundera på hur du kan spara på uppvärmningskostnaderna i vinter. Här är några enkla tips som kan hjälpa dig att hålla dina energiräkningar låga:

 

  1. Se till att din ugn är ordentligt inställd och inspekterad. En väl underhållen ugn fungerar effektivare och förbrukar mindre energi.

 

  1. Håll ditt hem väl isolerat. Se till att täta eventuella sprickor eller luckor i väggar, tak, fönster och dörrar. Att tilläggsisolera vinden kan också bidra till att hålla hemmet varmt på vintern.

 

  1. Installera en programmerbar termostat. En programmerbar termostat kan hjälpa dig att spara pengar på uppvärmningskostnaderna genom att automatiskt justera temperaturen i hemmet utifrån ditt schema.

 

  1. Ställ in termostaten på en lägre temperatur på natten eller när du inte är hemma. Du kan spara pengar genom att sänka värmen några grader när du inte använder utrymmet.

 

  1. Ta på dig en klädsel! Bär varma kläder i hemmet för att hålla dig varm utan att behöva skruva upp värmen. Hitta mer inspirerande läsning här.

 

Att sänka värmen på natten är ett sätt att spara pengar. Men det är inte det enda sättet. Du kan också spara pengar genom att släcka lamporna när du lämnar ett rum eller genom att ha en tröja på dig i stället för att sätta på värmen. Faktum är att det finns många små förändringar du kan göra för att spara pengar på din energiräkning. Varje liten bit räknas upp, och med tiden kan dessa besparingar verkligen bli stora. Så var inte rädd för att sänka värmen på kvällen – din plånbok kommer att tacka dig för det.

Med lite förberedelser kan du lätt spara pengar på uppvärmningskostnaderna i vinter. Följ de här tipsen så kan du hålla dig bekväm och varm utan att bryta banken. Läs fler gratisartiklar här.