Få ordning på badrummet

Få ordning på badrummet

Ta bort skräp, damm och smuts. Det är inte så lätt att hålla rent och snyggt i badrummet. Känner du igen dig? Tanken var att det bara skulle finnas en dekorativ lyxig fast tvål, rakhyvel och en snygg tub med rakkräm på hyllan, men plötsligt tillsattes även en flaska hårspray, en tandkrämstub och duschgel och så vidare tills varenda ledig yta i badrummet är täkt med produkter. Handfatet ska används för att tvätta händerna, borsta tänderna och tvätta ansiktet ytorna runt om är faktiskt bara till för tvålkopp eller flytande två och kanske på sin höjd en mini ormbunke i hörnen om handfatet i badrummet är tillräckligt stort. Från skäggolja och rakprodukter till hårtorkar, den sistnämnda ligger i regel mer framme än den får vara undanstoppad. Och givetvis drar alla produkter till sig damm som en magnet medan man motvilligt går och klurar på om man ska ta tag i det och faktiskt städa. Om detta är något som ofta händer i ditt hem kan vi kanske hjälpa till. Här kan du få inspiration i form av en rad tips och tricks som hjälper dig att få ordning på badrummet och hålla det snyggt och lättstädat.

 

Använd utdragslådor, hyllor och skåp

 

Se till att du har tillräckligt med skåp och lådor så att du kan lägga badrumssakerna inuti och damma utanför. Om du inte har plats för vanliga högskåp kan du alltid vara kreativ och försöka hitta plats för högskåp på ovanliga ställen. Exempelvis en snygg hylla att ha dit rakset och andra rakprodukter på. det är ju till för att visas upp för allmän beskådan. En lyxig gammaldags rakhyvel och rakborste gör sig fint i badrummet och blir dessutom snygga inredningsdetaljer med klassisk rakkräm eller raktvål.

 

Ta hänsyn till din lättja

 

Det är lättare att lämna en hårtork eller platån till skägget i ett eluttag än att förvara dem ordentligt och rulla ihop nätsladden efter användning. Du ska ju fortfarande använda dem nästa morgon. Förvandla din lättja till en dygd och tillhandahåll eluttag för dina skåp eller lådor – det får din lättja att se elegant ut. Om du väljer en gör-det-själv-lösning, kom ihåg att eluttag i våtutrymmen som badrum måste klara IP 44-certifiering. Ta även som vana att försöka hänga upp din rakborste och rakhyvel på sitt ställ. Rakprodukterna mår bättre av det och det håller sig fräschare längre.

 

Gör det lätt att hålla ordning på hygienartiklarna

 

Använd små boxar eller lådor som kan staplas. Sedan organiserar du dina småsaker som rakblad, fast tvål, manikyrprodukter och likande så att du enkelt kan ta ut hela boxen när du använder innehållet. Du kan också välja en lösning med en elegant utdragbar bricka som kan placeras på skåpshyllan. På så sätt kan du antingen spara på själva hyllan eller ta ut hela brickan när innehåll behövs. Det blir även en snygg förvaring av fast tvål, rakkniv, raktvål, skålen för raklöddret eller om du har skägg varför inte ha alla skäggprodukter på brickan liggande snyggt så du har lätt att välja skäggolja, balm, skäggborste med mera.

 

Skapa trivsel i badrummet

 

Ett vackert badrum utstrålar en känsla av lycka, lyx och välbefinnande. Det är inte särskilt många som tycker att ett smutsigt och dammigt badrum är särskilt trevligt. Utan det är kliniskt rent som gäller för ett trevligt rum. Ge därför en liten och enkel hylla eller korg till badrummet för att placera utvalda småsaker för att skapa en trevlig atmosfär. Lägg ett par oöppnade fasta tvålar i sin fina förpackning på en hylla. De sprider väldoft och ger ett inbjudande intryck. Plus att man alltid kan ta en ny fast tvål och lägga i tvålkoppen när den gamla tagit slut. Se till att ha saker som är fina framme som din lyxiga herrparfym, rakhyvel och rakborste medan sånt som är för litet som ögonkräm, rakblad och andra hygienprodukter får vara inne i badrumsskåpet.