Somna fortare med dessa tre smarta lösningar

Somna fortare med dessa tre smarta lösningar

Det är inte alltid lätt att somna, och svåra sömnproblem är olyckligtvis nog ganska vanliga här i vårt avlånga land. Om problemen är mycket svåra är det en god idé att vända dig till din doktor, men om du enbart har sömnbesvär lite då och då kan du underlätta detta genom att dra nytta av något av de tre tipsen som du finner nedan. Se till så att du somnar gott redan ikväll.

Använd en bettskena

Om du ofta gnisslar tänderna eller känner att du vaknar upp med huvudvärk, ansiktsvärk eller nackvärk kan det vara så att du behöver en bettskena. Det finns många prisvärda alternativ, och det är upp till dig om du vill inhandla din bettskena från ett apotek, din tandläkare eller att smidigt beställa den online. Läs mer om bettskenor hos DittSovrum och ta reda på var du kan hitta en passande modell som hjälper dig att somna.

Välj ut en tyngdfilt eller tyngdtäcke

Det har bevisats att tyngdtäcken är en ypperlig lösning för dig som har svårt att sova. Dessa används inom vården och terapi för att se till så att man känner sig mer avslappnad under natten och därför lättare kan somna. Trycket från ett tyngdtäcke får hjärnan att frigöra serotonin, och känslan av att använda ett tyngdtäcke kan jämföras med en härlig omfamning.

Tyngdtäcket bör väga omkring 10–15 % av din kroppsvikt, så en person som till exempel väger 65 kg kan gynnas av ett 7 kg tyngdtäcke. Om du vill koppla av i soffan kan du också kika på de olika tyngdfiltarna som är en aning tunnare, men som ger ett liknande resultat.

Hitta rätt säng för dig

Sist men inte minst ska du välja en säng som uppfyller dina individuella krav. Det finns bland annat den klassiska ramsängen, den lite lyxiga kontinentalsängen med flera lager samt den ställbara sängen där rygg- och fotstöd kan justeras. Även bäddsoffor kan dras nytta av om du har begränsat med utrymme eller vill ha tillgång till en extra sovplats när gästerna kommer på besök.