Vad är skillnaden mellan energibars och proteinbars?

Vad är skillnaden mellan energibars och proteinbars?

En av de förvirrande produktkombinationerna som måste klargöras är av proteinbars vs energibars. Båda barerna är en sorts näringsbar rik på hälsosamma ingredienser men dessa är inte samma sak. Det är stor skillnad mellan en proteinbar och en energibar. Det finns också likheter. Vi berättar mer om energibars kontra proteinbars.

Vad är proteinbars?

Högt protein och proteinrika ingredienser gör dessa barer användbara som måltidsersättningsbarer. Omedelbar lindring för hunger, dessa bars är också ett snabbt mellanmål likställt med en måltid berikad med protein. Dessa barer är vanligtvis för idrottare och kroppsbyggare som genomför aktiviteter som inkluderar ett tungt och intensivt träningspass. Bra för återhämtning.

Vad är energibarer?

Som namnet antyder är dessa barer rika på ingredienser som ger omedelbar energi. Rika på ingredienser som granola, havre, nötter och frön gör dessa barer rika på energi för en omedelbar energikick för din kropp. Dessa barer rekommenderas för en omedelbar energikick under korta träningspass under exempelvis ett löppass eller cykelpass. Energibars består av hälsosamma ingredienser vilket gör att den passar alla då det inte är tillsatt socker i den.

Hälsofördelar med proteinbarer och energibarer

Båda har stora fördelar för din kropp. Proteinbars är mer av en måltidsersättningsbars medan energibars är den bästa energikällan och det när du är på språng. Proteinbars är en fantastisk källa till protein medan energibars anses vara ett mellanmål när du är på språng och är lätt att bära med sig under ett träningspass som ger dig en omedelbar energiboost. Energibars har kolhydraternas egenskaper och inget tillsatt socker vilket gör den till en perfekt energikick. Oftast vet inte människor skillnaden och använder dessa bars som substitut till varandra, vilket således är helt fel. Tänk omedelbar energikick kontra måltidsersättning så brukar du landa rätt. Effekten av och erfarenheten av att ta en proteinbar när du behöver en snabb energikick och vice versa gör du bara en gång, sedan har du lärt dig.