Vad är sökmotoroptimering?

Vad är sökmotoroptimering?

Har du en hemsida, och vill du ha mer trafik till den? Om du svarar ja, då råder det ingen tvekan om det – SEO bör vara en del av dina marknadsföringsinsatser. SEO är ett bra sätt att få och behålla människor på din webbplats. Men vad innebär SEO, egentligen? SEO är en förkortning av engelskans Search Engine Optimization, men på svenska brukar man säga just sökmotoroptimering. För att du ska få svar på frågan “vad är sökmotoroptimering?”, så är det bara att fortsätta läsa.

Vad innebär SEO?

SEO, eller sökmotoroptimering, är ett gäng olika strategier och tekniker som används för att optimera dina webbsidor för att få dem att nå en hög position i sökresultaten på Google och andra sökmotorer. Med andra ord, folk kommer att vara mer benägna att stöta på din webbplats när de söker på nätet. SEO fokuserar på att förbättra rankingen i de organiska sökresultaten.

Tanken bakom SEO är att när du optimerar din sida för att bli det bästa resultatet kan du klättra på de rankningarna och bli ett av de första resultaten som folk ser. Vilket ger dig fler klick och trafik till din webbplats!

Varför är SEO viktigt?

Du har skapat en webbplats för att du vill att folk ska köpa din produkt, prenumerera på din tjänst eller läsa ditt innehåll. Oavsett ditt mål vill du att folk ska besöka din webbplats. Om du till exempel äger en blomsterbutik i Göteborg, så vill du att din webbplats ska vara nummer 1 när folk Googlar: ”blommor Göteborg”. Eftersom chansen att människor klickar på din webbplats är mycket högre när det är det bästa resultatet.

Men hur får man detta att hända? Jo, via sökmotoroptimering! SEO är ett bra sätt att få folk till din webbplats gratis, vilket är särskilt användbart om du är en småföretagare som inte har mycket pengar att spendera på reklam.