Vilken höjd borde jag ha på mitt pooltak?

Vilken höjd borde jag ha på mitt pooltak?

För dem som har en pool hemma och funderar på att köpa ett pooltak brukar den vanligaste frågan vara hur högt taket borde vara. Vilken lösning är rätt för dig? Det finns också många ytterligare frågor, bland annat vilken funktionalitet du får genom att köpa ett tak och hur och när du kommer att använda det.

 

Vill du inte simma under ett stängt tak och inte vill täcka trädgården med ett högt tak, är det värt att välja de lägsta modellerna. I ekonomiskt hänseende är låga tak med enkla former dyrare än medelstora och höga ”välvda” tak. I allmänhet är välvda tak billigare, det är helt enkelt lättare att tillverka och kräver mindre tekniska processer – detta är värt att tänka på. Arc-modeller kommer att vara mer motståndskraftiga mot snö, vindtryck, sug och extrema väderförhållanden och är billigare än enkla låga tak eftersom de inte kräver svetsning, sammanfogning av profiler och många andra strukturella element och tekniska processer, vilket ofta överraskar kunderna.

 

En intressant lösning är också en lösning med ett högt segment och nästa låga, då kombinerar vi funktionaliteten av en hög takbeläggning och ett attraktivt lågt pris. Om vi ​​vill simma under ett stängt pooltak kan vi göra det från mittlinjen.

 

Takbeläggning ska alltid anpassas till platsen och dess förutsättningar, dina behov och funktionella omfattning samt till miljön. Kanske kommer du att bli förvånad över att bågmodellerna alltid bär vind- och snölaster bättre än modeller med enkla former. Lägre modeller är mer motståndskraftiga mot extrema väderförhållanden, eftersom de ger mindre motstånd än höga tak. Allt kan åtgärdas genom att använda en lämpligt förstärkt konstruktionsprofil eller genom att använda fasta och teleskopiska sammansatta segment.

 

Frågan vi ställer till våra kunder är: bryr du dig bara om att skydda poolen från föroreningar, oavsiktlig fall i vattnet för barn, spara på poolkemin eller vill du kunna simma bekvämt under ett stängt tak under dåligt väder? I vilket tidsperspektiv kommer du att använda din pool? Svarar du på dessa frågor kommer du kunna hitta en specifik takmodell som passar dina behov.